Hvordan legge inn varianter?

En variant er produkter som har ulike størrelser eller valg som kunden kan velge mellom ved bestilling.

Det er eksempelvis lengde på skiene, størrelse på skoene, eller farge og størrelse på et klesplagg som vist på bildet. Varianter kan ha knapper eller individuelle og ulike bilder.

Sett opp først produktet du ønsker med beskrivelse som vist ovenfor på venstre side. Se eventuelt veileder for oppsett av produkt.

Aktiver deretter varianter på høyre side i admin panelet. Dette skaper en ny kolonne som heter varianter.

Oppsett av varianter

• Velg så navn på variantgruppen, eksempelvis "størrelse" som vist ovenfor
  • Velg så hvilke varianter du skal ha, ovenfor vist med størrelse på skoene i feltet "Enter new value" og trykk ´Add´.
  • Inventory - skru på om det er en variant som har inventar (fysisk produkt)
  • Display image - skrues på om du vil vise bilder av varianten
  • Required - skrues på om kunden velge en variant for å kunne gå videre i bestillingen.
  • For å endre varianter kan man trykke på selve varianten i bildet ovenfor eksempelvis "31". Se også endring av varianter.

I bildet som kommer opp nedenfor etter hvert som du oppretter varianter kan du så:

• Active - skru av og på om det skal være aktivt i inventaret
  • Price included - skru på for å inkludere varianten i grunnprisen på produktet
  • Show variant info - vis mer spesifikk variant informasjon. For de fleste formål kan den være  avslått
  • Go To variant - legg til mer info om varianten
  • Go To Inventory - trykk på denne for å fylle opp med inventar. Inventar legges til på vanlig måte, men husk å fylle opp på varianten ikke hovedproduktet. Det vil si, legg til hvor mange størrelse 25 man har, og ikke hvor mange sko. Hvis det ikke fylles opp med inventar, eller inventaret er utleid så vil ikke kunden kunne velge varianten.

Endringer / Hvordan ta vekk varianter

Har du varianter som ikke lengre er aktive så kan du ta de vekk fra visningsfunksjonen på websiden. Dette styres under dimensions og gjøres ved å trykke på den aktuelle størrelsen, da vil en switch vises som aktiv/inaktiv som styrer om variantene skal vises på webshop.