Hvordan legge inn varianter?

Vår variantfunksjon er sannsynligvis den mest fleksible på markedet. Den kan opprette enkle varianter, varianter i produktpakker, variantgruppe med forskjellige alternativer, kombinere varianter (farge og størrelse) og administrere lagerbeholdning for hver variant. På butikksiden har den muligheten til å vise bare tekst, vise bilde for gruppe eller vise forskjellige bilder for hver enkelt variant, og mer.

• En variant er produkter som har ulike størrelser eller valg som kunden kan velge mellom ved bestilling:

• Det er eksempelvis lengde på skiene, størrelse på skoene, eller farge og størrelse på et klesplagg som vist på bildet. Varianter kan ha knapper eller individuelle og ulike bilder.
  • Sett opp først produktet du ønsker med beskrivelse som vist ovenfor på venstre side. Se eventuelt veileder for oppsett av produkt.
  • Aktiver deretter varianter på høyre side i admin panelet. Dette skaper en ny kolonne som heter varianter.

Oppsett av varianter

• Alternativnavn: Velg navnet på variantgruppen, for eksempel "Størrelse" som vist ovenfor.
  • Vis som - slår på om du vil vise bilder eller tekst for varianten.
  • Alternativtype - slår på om kunden må velge en variant for å kunne gå videre i bestillingen.
  • Alternativverdier: For å legge til variant klikker du på "+" og legger til alle størrelsene du trenger.

Når du klikker på "bekreft" og deretter på "opprett" I bildet som vises nedenfor når du oppretter varianter, kan du deretter:

• Total lagerbeholdning - gå til "Administrer lagerbeholdning" for å legge til enhetene eller gå på høyre knapp Administrer lagerbeholdning for å administrere alle på en gang
  • Produktstatus - du kan publisere eller sette varianten inaktiv.
  • Administrer inventar - trykk på denne for å fylle opp med inventar. Lagerbeholdning legges til på vanlig måte, men husk å fylle opp varianten, ikke hovedproduktet. Det vil si, legg til hvor mange størrelse 31 du har, og ikke hvor mange sko. Hvis det ikke er fylt opp med lager, eller lageret er leid ut, vil ikke kunden kunne velge varianten. (for mer, se hjelpeartikkelen for inventar/lagerbeholdning)
  • Variantside - legg til mer informasjon om varianten

Endringer / Hvordan ta vekk varianter

• Hvis du har varianter som ikke lenger er aktive, kan du legge til eller endre størrelsen fra visningsfunksjonen på nettstedet ved å klikke på "rediger".
  • Hvis du vil fjerne en variant, kan du holde musepekeren over varianten, og du vil se "X". Hvis du trykker på den, åpnes et popup-vindu for å bekrefte at du vil fjerne denne varianten.
  • Hvis du vil fjerne én dimensjon, kan du gjøre det ved å trykke på sletteikonet til høyre. Merk at du først må fjerne hver variant før du fjerner dimensjonen.
  • Hvis du vil legge til en variant, kan du trykke på "+" og legge den til. Husk å legge til beholdningen
  • Deretter kan du trykke på "oppdater" og lagre valgene dine.