Cookie Script: Google Consent Mode v2

English version here

Denne artikkelen forklarer hvordan du aktiverer Google Consent Mode v2 når Cookie Script er satt opp av Sharefox Support.

Google Consent Mode v2 aktiveres gjennom Google Tag Manager. Hvis du ikke har satt opp Google Tag Manager i nettbutikken din, kan du ta en titt på denne artikkelen: https://help.sharefox.no/article/506-oppsett-av-google-tag-manager

Steg 1 - Opprett en ny tag i Google Tag Manager

Åpne Google Tag Manager og klikk på "Ny tag".

For å velge "Tagtype" åpner du malgalleriet øverst til høyre.

Søk etter "cookiescript" for å finne riktig mal.

Klikk på malen, og deretter "Velg mal"

Du skal nå få opp dette vinduet.

Nå må du finne din Banner Code URL...

Steg 2 - Finn din Banner Code URL

Logg inn som admin i din Sharefox-butikk, og gå til "Settings" > "Integrations"

Velg "Marketing"-fanen og bla ned til du finner "Cookies Script."

Kopier hele koden i feltet.

Steg 3 - Konfigurer din nye tag

Gå tilbake til Tag Manager.

I feltet "Banner code URL" skriver du inn ...

https:

... og så limer du inn koden du kopierte fra Sharefox rett etter "https:"

Den fullstendige koden skal nå se slik ut:

Du kan beholde standardinnstillingene og bla ned til "Valg av utløsere."

Klikk i boksen, og velg "Consent Initialization - All pages."

Du skal nå se dette:

Klikk på "Lagre", gi taggen din et navn, og du er ferdig!

🎉🎉🎉

Valgfritt:

Når du er ferdig, kan du be Sharefox Support om å validere din nye tag i Cookie Script for å være sikker på at alt virker.