Hvordan lage kampanjer og gavekort

Sharefox kommer med en avansert gavekort/kupong modul.

Dette muliggjør mange bruksmuligheter og kampanjer. Du kan ha helgekampanjer med visse datoer og % i rabatt, eller  benytte det som "tilgodelapp" ved å kombinere "amount original" og "amount current".

Du kan også sette en kampanje der hver kunde får en fast sum som de kan bruke en gang hver ved bestilling. Du oppretter en felles kode og setter utløpstiden ut en gitt periode. Videre setter man eksempelvis 350 kroner som sum, one-time=false, amount current=350 og amount original=350.

Gavekort og kampanjer kan legges inn på følgende måte.

1. Gå til meny Products > Coupons og klikk Add product for å lage en ny rabattkupong eller gavekort

2. Fyll inn følgende felt:

Code - Navnet på kupongen

■  Active - Du kan sette en kupong som aktiv eller inaktiv. En inaktiv kupong kan ikke benyttes.

■  Validity period (start and end dates) - Fra når til når er kupongen gyldig. NB! End date er den første dagen kupongen ikke virker lenger. Skal du f.eks. ha en kampanje som gjelder fra fredag 1. til og med søndag 3. må du altså sette start date til den 1. og end date til den 4.

■  Member type - settes til JustClick

■  Applies to main products True/False - skal kupongen gjelde for hovedprodukter til utleie? Hvis ja, kupongen settes til true

■  Applies to accessories  True/False - skal kupongen gjelde for tilbehørsprodukter som leies ut?

■  Applies to consumables  True/False - skal kupongen gjelde for produkter som selges?

■  Applies to membership  True/False - settes til False (gjelder kun medlemsmodul)

Main product - Velges kun om kupongen gjelder et spesifikt utleieprodukt.

■  Consumables - Velges kun om kupongen gjelder et spesifikt salgsprodukt.

■  One Time (brukt med amount) - Settes den til true er det én kupong per kunde. Den fungerer da omtrent som et gavekort, eller en tilgodelapp, og det kan trekkes av den til hele beløpet er brukt opp. Skal du selge gavekort må du passe på å gi hver kunde en unik kode.

NB! Standard er false, da kan koden benyttes flere ganger og/eller av flere.

Discount - Rabatt i % på et kjøp. Kupongen kan benyttes flere ganger og/eller av flere, for eksempel i en tidsbestemt kampanje

Amount original - Hvor mange kroner er en kupong. (eks. 200 NOK)

Amount current - Hvor mange kroner gjenstår av en kupong på om ikke alt ble benyttet. (eks. 120 NOK av 200 NOK). Settes til samme sum som original ved oppsett

3. Kupongene løses inn i handlekurven. Merk at det er forskjell på store og små bokstaver.