Schedule kalender

Viktigste fordeler

Schedule-modulen gir deg muligheten til å visuelt og raskt:

• Se tilgjengeligheten for hvert produkt
  • Se antall varer bestilt per produkt
  • Se status for bestillinger og lagervarer
  • Se hvordan du kan optimalisere utleie av dine produkter

Hvordan ser jeg om et produkt er bestilt?

• På høyre side av et produkt vil du se en grønn linje på det tidspunktet produktet bestilles.

• Hvis du ser opp til toppen av siden, vil du se kalenderdager eller timer.
  • Tallet på den grønne linjen angir antall varer som er bestilt, for dette tidsrommet.

• - Hvis "Show inventory" er aktivert

• Hvis du klikker på produktnavnet eller en grønn linje, vises alle lagervarer av denne produkttypen i en utvidet liste. I eksempelet under er "(#24)” og “(#25)“ eksempler på lagervare-ID-er.
    • "Inventory not allocated" indikerer at du har en ordre fra "Customer name", men at ordren ikke er allokert til en bestemt lagervare.

• - Hvis «Show inventory» er deaktivert, eller hvis produktet er angitt som «Bulk items»
    • Da vises listen over kunder som har bestilt denne typen produkter, hvis du klikker på produktnavnet, som i skjermbildet under:

• Hvis du klikker på lagervarelinjen til høyre for et kundenavn eller en lagervare, vises et popup-vindu.
  • Hvis du klikker på "Se bestilling", blir du ført til bestillingssiden, under "Bestillinger" (egen side fra tidsplansiden).

Hvis du vil tilordne en bestemt vare til den bestillingen, gjør du dette på bestillingssiden, under "Lager-ID" - men dette er ikke noe du må gjøre. Fordelen ved å gjøre det er å ha kontroll på enkeltprodukter.

Komponenter

• De grønne produktlinjene
    • Ved å klikke på produktlinjen vises lagervarene for dette produktet og ordrene (hvis noen)
    • Tallet indikerer hvor mange varer som er bestilt, for den gitte tidsperioden
    • Disse angir om det finnes bestillinger for dette produktet
    • Disse produktstolpene er alltid grønne (ikke forveksle dem med lagerbeholdningslinjene, som endrer farge avhengig av varens leveringsstatus)
  • Lagerbeholdningsbarer
    • Dette er stolper som er plassert under et produkt, noe som indikerer at det er en ordre som inneholder denne varen
    • Fargene angir leveringsstatus for varen
    • Fargen vises også (og forklares), hvis du klikker på lagerlinjen, ser popup-vinduet og ser til høyre for "Delivery status". Statustekstfargen endres i henhold til leveringsstatusen, og har samme farge som selve lagerlinjen.
  • "Totalt antall enheter"
    • Dette er antall totale enheter du eier av dette produktet.
    • Ikke forveksle det med enheter som er igjen på lager, eller noe annet.
  • Innstillinger
    • Sorter etter sted / kategori
      • Med denne innstillingen kan du sortere ordrene etter plassering først og under denne hver kategori. ELLER sorter etter kategori først, og under dette hvert sted.
    • Vis inventar

Vil vise inventar under produktene på venstre side. Vi anbefaler deg å ha denne innstillingen på hvis du ønsker å dra og slippe ordrer mellom inventar under forskjellige produkter. Når du endrer denne innstillingen, endrer du den for alle brukere i bedriften din.

• Kompakt visning
      • Aktivering av dette vil få flere produkter/varer til å vises vertikalt, sammenlignet med å ha det deaktivert
      • Hvis du vil dra og slippe (drag&drop), anbefaler vi å slå på denne innstillingen.
      • Skjul produkttotaler
        • Denne innstillingen vises bare når den kompakte visningen er aktivert. Den skjuler produktlinjene og viser grå linjer i stedet. Dette kan være til nytte for selskaper som bryr seg mye om lagervarene sine (spor dem på enhetsnivå, bryr seg om hvilken enhet som leies ut til hvem); og ikke bry deg for mye om totalen for produktene.
        • Eksempler kan være bilutleiefirmaer, selskaper som leier ut dyrt utstyr, automatiserte tilhengerutleie mm.
  • "Bare produkter med bestillinger"
    • Dette er en filterinnstilling som, når den er aktivert, bare viser deg produktene som har varer bestilt for den gitte tidsperioden.
  • Legende
    • Ved å klikke på dette kan du raskt få en oversikt over hva alle lagervarestatusene (fargene) betyr.
  • "I dag"
    • Hvis du klikker på denne knappen, kommer du til gjeldende dag. For Månedlig og Ukentlig (se nedenfor), vil dagen i dag bli satt til å være første dag.
  • "Daglig / Ukentlig / Månedlig / Yearly"
    • Dette er en innstilling for å bytte mellom ulike visninger. For å enten se hele dagen (fra 00:00-23:59), hele uken (mandag-søndag) eller hele måneden.

Mobil

Kalenderen kan også benyttes fra din mobiltelefon. Brukergrensesnittet er tilnærmet likt som i PC-versjonen, med unntak av innstillingen for tidsperiode Yearly/Monthly/Weekly/Daily, som her er flyttet til under Settings (innstillinger)-knappen.