Fakturering: Hvordan fungerer fakturering?

Med faktureringsfunksjonen kan du utarbeide en enkelt faktura for bestillingen din eller flere fakturaer i tilfeller med langsiktige bestillinger som strekker seg over flere måneder. All informasjon kan enkelt justeres, klones om nødvendig fra måned til måned, for jevne arbeidsprosesser:

• Fakturaen kan genereres for en måned, hele bestillingen eller for en tilpasset tidsperiode. Relevante kostnader fra bestillingen vil bli beregnet for den valgte perioden.
  • Fakturaen kan lastes ned som PDF, og legges ved en vanlig faktura som sendes til kunden. (Se mer her)
  • Dataene kan også sendes til en tredjeparts regnskapsprogram - for øyeblikket støtter vi integrasjoner med: Visma eAccounting, Tripletex, 24SevenOffice og PowerOffice Go.
  • Vanlige faktura rapporter (for bruk som input til ditt valgfrie regnskapssystem) støttes også.

Hvordan opprette en faktura for en ordre?

• Naviger til Admin ▸ Orders ▸ Velg en ordre ▸ Se den nye fanen Invoices.
  • For å opprette en ny faktura, klikk på ADD AN INVOICE. En ny faktura genereres nedenfor for den nåværende ordren og forhåndsutfylles med ordrens informasjon.

Hvordan redigerer jeg informasjon i fakturaen?

• Klikk på fakturaen du vil redigere. All fakturainformasjon  som utstedelsesdato, forfallsdato, kundeinformasjon og informasjon om ordrelinjen mm. kan justeres.
  • Hvis du har en integrasjon med et regnskapsprogram, for eksempel Visma eAccounting, Tripletex eller 24SevenOffice, ser du to fakturavalg: Printed og Data-for-Accounting. Bruk alternativet Data-for-Accounting for å sende fakturaen til regnskapsprogrammet.

• For hver bestillingslinje kan du fritt justere: navn, mengde, pris, rabatter og mva.-informasjon. Du kan legge til en egendefinert linje ved å klikke på Legg til knappen.

Hvordan sende en faktura?

Når du er ferdig med å utarbeide fakturaen, er det flere alternativer for å sende dokumentet:

• Du kan laste ned fakturaen som PDF og deretter sende den som vedlegg til en faktura til ditt regnskapssystem.
  • Hvis du har en integrasjon med et regnskapsprogram, kan du sende fakturaen til regnskapsprogrammet direkte.
  • Sharefox samarbeider med og gir integrasjon for Visma eAccounting, Tripletex, 24SevenOffice og PowerOffice Go. Hvis du ønsker å integreres med en av disse eller andre leverandører, kan du kontakte vår salgs- eller supportavdeling på: Support@sharefox.no